“Μερεντάκια”, από την Αντριάννα μας και τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana!







Υλικά
2 αβγά
1 φλιτζάνι μερέντα (πραλίνα φουντουκιού)
1 φλιτζάνι φαρίνα ή αλεύρι μπλε +1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
λίγο αλάτι
μερέντα για την ένωση ανά δυο
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά να φουσκώσουν και προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και κατόπιν το αλεύρι και τη βανίλια με το αλάτι. Αυτό ήταν. Με ένα κουταλάκι βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα κουταλιές από το μίγμα αραιά η μια από την άλλη γιατί φουσκώνουν και ψήνετε στον αέρα στους 150 βαθμούς C για 12′ αυστηρά. Αν τα ψήσετε παραπάνω θα σκληρύνουν. Όταν κρυώσουν τα ενώνετε με πραλίνα φουντουκιού ή τα απολαμβάνετε και σκέτα.
Tip: Μπορείτε να τα αλείψετε με πραλίνα την ώρα που θέλετε να τα φάτε, για να μην σκληρύνει η πραλίνα. Τα διατηρείτε σε πλαστικό δοχείο που κλείνει καλά, αν μείνουν ! 
Καλή επιτυχία και απόλαυση!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Απίθανος χαλβάς με νηστίσιμη πραλίνα, από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Πανεύκολα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος, από την 'Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με φυστικοβούτυρο, από τον Γιώργο Τσούλη!
Ζεστή σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού, από τον Γιώργο Τσούλη!
Γλυκά «τοστάκια» με μπανάνα και σοκολάτα, από το icookgreek.com!
Γλυκιά Πίτσα Light, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση