Μπισκοτάκια παγωτού, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι τόσο νόστιμα αυτά τα βουτυράτα μπισκότα, ταιριάζουν τόσο με το παγωτό και φτιάχνονται τόσο εύκολα που αξίζουν πραγματικά τον κόπο τους – που ούτως ή άλλως είναι λίγος. Αν τα φτιάξεις στο κατάλληλο σχήμα και μέγεθος, αμέσως μόλις τα βγάλεις από το φούρνο όπως είναι μαλακά κι ελαστικά τους δίνεις το σχήμα που θέλεις: κούπα, κεραμιδάκι (tuile) κλπ. Διαφορετικά τα φτιάχνεις σε μικρό οβάλ σχήμα και τα λες lanque du chat (γλώσσα της γάτας).

Υλικά

  • 200γρ. βούτυρο LURPAK μαλακωμένο
  • 180γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 6 ασπράδια αβγών, ελαφρά χτυπημένα
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά τα ασπράδια των αβγών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν κι αυτά.
  2. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας κάθε φορά με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο για ένα μισάωρο.
  3. Στη συνέχεια προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά του φούρνου. Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνετε στο ταψί απλώνοντας το κάθε φορά με την ανάποδη ενός κουταλιού, έτσι ώστε να γίνει πολύ λεπτό το στρώμα και να του δώσετε το σχήμα που θέλετε: Για να φτιάξετε καλαθάκια, θα φτιάξετε στρογγυλά διαμ. 10-12εκ. Για να φτιάξετε κεραμιδάκια θα φτιάξετε κύκλους διαμ. 4-5 εκ. Για να φτιάξετε γλώσσες θα φτιάξετε οβάλ κάπως πιο μακρουλά σχήματα.
    Ψήνετε τα μπισκοτάκια στον προθερμασμένο φούρνο, καλύτερα ένα ένα τα ταψιά, για 5-6 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να παίρουν ρόδινο χρώμα τριγύρω τα μπισκοτάκια.
  4. Αμέσως μόλις ξεφουρνίσετε τα μπισκότα, τα πιάνετε με μια σπάτουλα ένα ένα και ρίχνετε αυτά που θέλετε να κάνετε κεραμιδάκια πάνω στον πλάστη, ώστε να πάρουν το σχήμα του. Τα καλαθάκια τα ρίχνετε μέσα σε μπολ ή θήκη για μάφινς τα πιο μικρά. Τα υπόλοιπα τα αφήνετε στο ταψί. Όταν κρυώσουν τα μπισκοτάκια τα διατηρείτε σε πλαστικό ή μεταλλικό σκεύος.
  5. Σερβίρετε το παγωτό της επιλογής σας μέσα σε καλαθάκια παγωτού, διακοσμείτε με μπισκότα και ένα γλυκό κουταλιού που σας βρίσκεται στο ντουλάπι ή φρούτα και σερβίρετε.

 

 

http://www.sweetly.gr/2015/06/biscotakia-pagotou/

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *