Σπιτικά μπισκότα τύπου digestive, από την Εύα Κατραμίδου και το evicita.gr!
Ξεκινάς να φας ένα και…καταλήγεις να τρως όλο το ταψί! Χωρίς υπερβολή ,έτσι ακριβώς γίνεται με τα μπισκότα digestive!! Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν που να μην τρώει αυτά τα εκπληκτικά,τραγανά, πεντανόστιμα μπισκοτάκια! Η εκτέλεση είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη!Όταν τα ξεκίνησα στόχος μου ήταν να μοιάζουν με αυτά του εμπορίου!Μετά από πολλές δοκιμές κατάφερα τελικά να τα πετύχω και μπορώ να πω ότι είναι ίδια!Οι διάφορες παραλλαγές τα καθιστούν κατάλληλα για όλα τα γούστα!Έγώ τα έκανα σκέτα και με επικάλυψη σοκολάτας! Θεικά!
Δεν χρειάζεται να τα κάνετε χοντρά στο πάχος.Ίσα ίσα που πρέπει να είναι λεπτά για να βγουν τραγανά!Στο ψήσιμο να θυμάστε ότι αν τα βγάλετε πιο νωρίς θα γίνουν λίγο πιο μαλακά!Αλλά επειδή το επιχείρησα και αυτό δεν έχουν καμία σχέση με τα κλασσικά μπισκότα!Γνώμη μου…μην το κάνετε!Επιπλέον,το βούτυρο να το έχετε σε θερμοκρασία δωματίου έτσι ώστε να είναι αρκετά μαλακό!Εγώ επειδή ξέχασα να το βγάλω από το ψυγείο νωρίς έκανα το εξής:Προθέρμανα το φούρνο για λίγο στους 40 βαθμούς ,έπειτα τον έσβησα και τοποθέτησα το βούτυρο σε κομμάτια για λίγα λεπτά.Ίσα ίσα να μαλακώσει!Προσοχή!όχι να λιώσει! Είναι μια γρήγορη και εναλλαντική πρόταση που λύνει τα χέρια την τελευταία στιγμή.Οι λέξεις τελειώνουν εδώ και αρχίζουν οι πράξεις!Πάμε να ξεκινήσουμε…
ΥΛΙΚΑ: περίπου 20 κομμάτια
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. βρώμη
- 75γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 85γρ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 50γρ. γάλα φρέσκο
κουβερτούρα για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλέθουμε τη βρώμη στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη.
Όπως βλέπετε με την chef sense της kenwood έχουν λυθεί τα χέρια μου και έχουν αδειάσει τα ντουλάπια μου αφού με ένα βασικό μηχάνημα και δυο τρία εξτρα εξαρτήματα έχω αντικαταστήσει πολλες συσκευές!Για αυτό μην ξεχάσετε να με ψηφίσετε για να μείνει μόνιμα στην κουζίνα μου!!!Ευχαριστώώώώ!!!!
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα .
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι έως ότου πάει παντού και αρχίσουν να σχηματίζονται κομματάκια σα χαλίκι. .
Κατόπιν προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε.Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά για να σφίξει η ζύμη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο πάχους περίπου 3 χιλιοστά.Κόβουμε με στρόγγυλα κουπ πατ.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά(να σκληρύνουν,όχι να καούν!)
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα φάμε!Αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα και βουτάμε τη μία πλευρά από τα μπισκότα!
Τα αφήνουμε σε σχάρα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα!
https://www.evicita.gr/spitika-mpiskota-typoy-digestive/
Αφήστε μια απάντηση