Κέικ με αμυγδαλόψιχα από το Chefoulis.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30-35 λεπτά

Υλικά

  • Ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα 200 γρ.
  • Ζάχαρη 200 γρ.
  • Κουβερτούρα 125 γρ.
  • Corn Flour 70 γρ.
  • Βούτυρο 60 γρ.
  • Βανίλιες 2 τεμ. σκόνη
  • Γάλα 2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Αυγά 4 τεμ.
  • Βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα
  • Αμύγδαλα ασπρισμένα για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ την αμυγδαλόψιχα με 50 γρ.  ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το corn flour , τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα  και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τέλος την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά τα οποία τα έχουμε χτυπήσει μαζί με τις βανίλιες. Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Αφού κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και το στολίζουμε με τα ασπρισμένα αμύγδαλα τα οποία τα έχουμε ελαφρώς καβουρδίσει ή με άχνη ζάχαρη.

 

από 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κατηγορία: ΓλυκάΠαιδικό πάρτυΠρωινές γεύσεις

 

 

http://www.chefoulis.gr/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%88%CE%B9%CF%87%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *