Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο και τις σταφίδες και συνεχίζουμε να χτυπάμε.Έπειτα προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα.
Χτυπάμε για 2 λεπτά και αφαιρούμε τον κάδο. Ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν και τα φιστίκια και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά μέσα στην φόρμα, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να ξεκουραστεί πάνω σε μία σχάρα.
Για το frosting
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και την κανέλα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει. Αλείφουμε το κέικ μας με το frosting ή το βάζουμε σε ένα κορνέ και κάνουμε σχέδια. Στολίζουμε με κανέλα τριμμένη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση