Chocolate Brownie Cookies by Gabriel Nikolaides and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Και αυτή η συνταγή είναι ένα υβρίδιοΜου αρέσει να ανακατεύω και να παίζω με διαφορετικέςσυνταγέςΑυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορείς να πάρεις ένα μείγμα  brownies και να φτιάξεις τα πιο νόστιμα μπισκόταΔιατηρούνται στο ψυγείο αρκετό καιρό (έως και 2 εβδομάδες), αλλά χάνουν τη «βελούδινη» υφήΠροτίμησε καλύτερα να τα αποθηκεύσεις σε ένα αεροστεγέςδοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για μέχρι και 4 ημέρες.

Υλικά

  • 30 γραμμάρια σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 240 γραμμάρια πέρλες σοκολάτας

chocolate brownie cookie recipe, perles, συνταγή, μαλακά μπισκότα, μπράουνις, cool artisan

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την τεμαχισμένη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 7 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ,  χτυπάμε με ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
  • Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια, διπλώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέσα στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να παγώσει καλά, περίπου για 1 ώρα στο ψθγείο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και απλώνομε 2 λαδόκολλες σε δύο λαμαρίνες.
  • Με ένα κουτάλι δημιουργούμε τα cookies πάνω στη λαδόκολα αφήνοντας περίπου 6 cm κενό μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, έως ότου τα μπισκότα ξεραθούν στις άκρες και ράγισουν στην κορυφή.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στις λαδόκολλες για 10 λεπτά, στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

chocolate brownie cookie recipe, perles, συνταγή, μαλακά μπισκότα, μπράουνις, cool artisan

This is yet another hybrid! I love to mix (and match) different recipes! This is one good examples of how you can work with a brownies mixtures and make the most delicious cookies! The last long in the fridge too (up to 2 weeks) but they loose their “velvet” texture. They better be stored in an airtight container at room temperature for up to 4 days.

Ingedients

  • 30 grams semisweet chocolate, chopped
  • 4 tablespoons unsalted butter
  • 4 large eggs, at room temperature
  • 1 1/2 cups sugar
  • 1 teaspoon pure vanilla extract
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/2 cup all-purpose flour, sifted
  • 1/2 teaspoon baking powder
  • 240 grams semisweet chocolate chips

Directions

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • In a large bowl set over a saucepan of simmering water, melt the chopped chocolate with the butter, stirring a few times, until smooth, about 7 minutes.
  • In another large bowl, using a handheld electric mixer, beat the eggs with the sugar at medium speed until thick and pale, about 5 minutes.
  • Beat in the vanilla and salt.
  • Using a rubber spatula, fold in the melted chocolate, then fold in the flour and baking powder.
  • Stir in the chocolate chips.
  • Scrape the batter into a shallow baking dish, cover and freeze until well chilled and firm, about 1 hour.
  • Preheat the oven to 180° and line 2 baking sheets with parchment paper.
  • Working in batches, scoop 2-tablespoon-size mounds of dough onto the prepared baking sheets, about 6 cm apart.
  • Bake for about 10 minutes, until the cookies are dry around the edges and cracked on top.
  • Let the cookies cool on the baking sheets for 10 minutes, then transfer to a rack to cool completely before serving.

 

 

 

http://coolartisan.net/2014/09/24/chocolate-brownie-cookies/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *