Γλυκό τοστ με τσουρέκι, πορτοκάλι και ρόδι από τη Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο 22-24 εκ.
Υλικά
  • 6-7 φέτες τσουρέκι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 240 γραμμ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • το χυμό από 1 μικρό και ζουμερό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους
  • Για το σιρόπι:
  • 120 γραμμ. μέλι
  • τη φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Και ακόμα:
  • 2-3 κουταλιές σπόρους ροδιού
Εκτέλεση
  1. Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο 22-24 εκ.
  2. Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε διαδοχικά το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  3. Ρίχνουμε μια ποσότητα από το μίγμα αυτό στο πυρέξ, τόση ώστε να καλυφθεί πλήρως ο πάτος του.
  4. Τοποθετούμε με προσοχή τις φέτες από το τσουρέκι και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.
  5. Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ.
  6. Την επόμενη ημέρα το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30′.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις και ψήνουμε το τσουρέκι για 35′ περίπου, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
  8. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το μέλι μαζί με τη φλούδα και το ξύλο κανέλας σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10′.
  9. Περιχύνουμε αμέσως την επιφάνεια του γλυκού και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με σπόρους ροδιού.

 

 

http://theonewithallthetastes.com/2014/04/challah-orange-pomegranate-toast.html


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *