Κέικ με ελαιόλαδο και φουντούκια, από την Luise και το Radicio!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφράτο, νόστιμο, αρωματικό κέικ με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και τραγανή επικάλυψη φουντουκιών. 


5.0 αστέρια από 5 σέφ 

Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 45 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά 


Συνταγή για: 10 μερίδες 



Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 386 θερμίδες | Λιπαρά: 25 γρ.




Υλικά συνταγής: 
Αυγά3 μεγάλα 
Ζάχαρη215 γρ. 
Ελαιόλαδο185 ml 
Τσίπουρο60 ml (ή ρακί ή άλλο απόσταγμα χωρίς γλυκάνισο) 
Ανθόνερο2 κουταλάκια τσαγιού 
Αλεύρι150 γρ. 
Αλάτι1 πρέζα 
Μπέικιν πάουντερ2 κουταλάκια τσαγιού 
Τριμμένα Φουντούκια55 γρ. 
Ξύσμα πορτοκαλιούαπό 1 αψέκαστο πορτοκάλι 
Χοντροκομμένα Φουντούκια60 γρ. (για την επικάλυψη) 



Οδηγίες: 
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ.
2. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη, να αφρίσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε σιγά – σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας σε χαμηλώτερη ταχύτητα. Προσθέτετε το ποτό και το ανθόνερο. Τέλος ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού.
3. Ανακατεύετε το αλεύρι με τα τριμμένα φουντούκια, το μπέικιν και το αλάτι. Τα προσθέτετε κουταλιά, κουταλιά στο μείγμα, ανακτεύοντας απαλά.
4. Αδειάζετε το ,μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φουντούκια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει για μερικά λεπτά και ξεφορμάρετε σε σχάρα, να κρυώσει εντελώς.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μαγειρεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2012 από την Luise

 

http://www.radicio.com/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9%CE%B1/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *