Κέικ με φρούτα του δάσους και light sugar οnstevia, από την Ευαγγελία Ταβλαδωράκη και το cookstory.gr!
Κέικ χωρίς ενοχές θα μπορούσαμε να το πούμε, αφού φτιάχνεται με πολλά φρούτα και με light sugar ένα καινούριο πρωτοποριακό υλικό της εταιρείας inovia, κρυσταλλική ζάχαρη χαμηλών θερμίδων με στέβια. Το φτιάχνουμε γρήγορα, είναι πεντανόστιμο και γεμάτο χρώματα και αρώματα του δάσους. Δοκιμάστε το!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
10κομμάτια | 10λεπτά | 50λεπτά |
Υλικά
- 200γρ πούδρα αμυγδάλου
- 200γρ μαργαρίνη με βούτυρο γάλακτος
- 200γρ light sugar, inovia σε μεγάλα σούπερ μάρκετ
- 3 μεσαία αυγά
- 2 κουταλάκια υγρή βανίλια
- 220γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 320γρ φρούτα του δάσους σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, κατεψυγμένα
- 1/2 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα για διακόσμηση χοντροκομμένα
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Μερίδες: κομμάτια
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε τα φρούτα από την κατάψυξη να ξεπαγώνουν ελαφρώς, μόνο την ποσότητα που θα χρειαστούμε. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ.
- Αναμειγνύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, τη μαργαρίνη, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια με ένα μίξερ χειρός και στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Βάζουμε τη μισή ζύμη στο προετοιμασμένο ταψάκι, από πάνω μοιράζουμε τα φρούτα και τα καλύπτουμε με τη υπόλοιπη ζύμη. Σκορπίζουμε από πάνω τα σπασμένα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
- Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
- Συμβουλή: αυτό το καινούργιο προϊόν, η light sugar αποτελείται από 50% κανονική κρυσταλλική ζάχαρη και 50% στέβια, δεν αλλοιώνει καθόλου το τελικό αποτέλεσμα γιατί δεν περιέχει καθόλου χημικά πρόσθετα, αλλά είναι μια ”καθαρή” στέβια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση