Μπισκότα Παλμιέ με Σοκολάτα από το “Παραδοσιακό Χειροποίητο Φύλλο Κρούστας Καταιφι Και Σφολιάτας Μυλωνά” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

375 γραμμ. έτοιμη ζύμη ψυγείου σφολιάτα

1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

200γραμμ. λειωμένη κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Κόψτε τα φύλλα της σφολιάτας σε παραλληλόγραμμα κομμάτια 14Χ19 εκατοστά περίπου.

2. Χτυπήστε ελαφρώς το αβγό σε ένα μπολάκι και ανακατέψτε τη ζάχαρη με τη κανέλλα σε ένα άλλο μπολάκι.

3. Ξεκινήστε τη διαδικασία με το πρώτο κομμάτι της σφολιάτας. Αλείψτε με ένα πινελάκι τη πάνω επιφάνια με αβγό και πασπαλίστε τη με το μίγμα της ζάχαρης.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4. Διπλώστε τις μεγάλες πλευρές να συναντηθούν στη μέση και αλείφετε όλη την επιφάνια πάλι με λίγο αβγό.

5. Ξαναδιπλώστε πάλι το φύλλο στα δυο αυτή τη φορά.

6. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τη ζύμη σε φέτες 1ος εκατοστού περίπου και τις ακουμπάτε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί, ή σε λαδόκολλα, σε απόσταση 2-3 εκατοστά τη μια από την άλλη. Ανοίξτε λίγο τις κάτω άκρες τους, να δημιουργήσουν ένα μικρό «ν». Βάλτε το ταψί με τα σφολιατάκια στο ψυγείο για 15 λεπτά.

7. Ανάψτε το φούρνο στους 200ο C και ψήστε τα για 10 λεπτά από τη μια πλευρά και 10 λεπτά περίπου από την άλλη, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να είναι κριτσανιστά. Κρυώστε τα σε σχάρα, πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

8. Βάλτε σε ένα δίσκο λαδόκολλα. Λειώστε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί και αρχίστε να βουτάτε μέσα ένα-ένα τα παλμιέ και να τα ακουμπάτε πάνω στη λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

http://www.lifesharing.gr/

 

https://www.facebook.com/fyllomylona/photos/pb.284505475050674.-2207520000.1410983611./336373743197180/?type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *