Κέικ με πεκάν και καφέ – Pecan and Coffee Cake Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool artisan!
Το φρεσκοψημμένο κέικ είναι ό,τι καλύτερο για πρωινό! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για το πρώτο γεύμα της ημέρας αφού θα σου δώσει ενέργεια με τους ξηρούς καρπούς και θα σε ξυπνήσει με τον καφέ.
Υλικά
- 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
- 140 γραμμάρια Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 αυγά
- 50 γραμμάρια πεκάν ψιλoκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή 6 μικρές και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Μόλις αφρατέψουν βγάζουμε το φτερό και βάζουμε το σύρμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι, τα πεκάν και τέλος τον καφέ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά αν έχουμε χρησιμοποιήσει μεγάλη φόρμα και 30 για μικρές φόρμες.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Tip: Εγώ τα διακόσμησα με γλάσο σοκολάτας και ολόκληρα πεκάν
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients
- 200 g self raising flour
- 150 g granulated sugar
- 140 g butter (at room temperature)
- 3 eggs
- 50 g pecans cut in small pieces
- 1 tablespoon instant coffee
- 1 pinch of salt
Directions
- Preheat oven to 180 ° in air.
- Grease and flour a cake tin or 6 small and set aside.
- Beat butter and sugar in a mixer with the feather until fluffy for at least 10 minutes.
- Remove the feather and add the wire on the mixer.
- Add the eggs one by one in the mixture.
- Add flour, pinch of salt, pecans and finally the coffee and stir well so that coffee is well dissolved.
- Pour the mixture into the mold and bake for 45 minutes if you use a large cake pan or 30 minutes for smaller cake pans (like I did).
- Allow to cool and remove from pan.
Tip: Decorate with chocolate icing and pecans
http://coolartisan.net/2015/02/24/pecan-and-coffee-cake-recipe/
Αφήστε μια απάντηση