Ψωμάκια γεμιστά με καραμέλα και σοκολάτα από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά συνταγής
Υλικά για ζύμη

2 + ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ φλ. ζάχαρη 1 κ.σ. baking powder ½ κ. γλ. σόδα μαγειρική ½ κ.γλ. αλάτι 1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλά λιπαρά (200 γραμ. γιαούρτι 2%) ¼ φλ. γάλα ¼ φλ. βούτυρο λιωμένο

 

Υλικά για γέμιση

1 φλ. μαύρη ζάχαρη 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 2 κ.σ. σοκολάτα τρίματα

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά της γέμισης σε μπωλ τ’ ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Βάζουμε σε άλλο μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το bacing pouder, την σόδα, το αλάτι και ανακατεύομε με κουτάλι. Ανακατεύουμε 2 κ.σ. βούτυρο με το γάλα και το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι με κουτάλι. Αναδιπλώνουμε το μείγμα (δεν το δουλεύουμε πολύ). Μόλις μαζευτεί σε μπάλα το βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και το δουλεύουμε λίγα λεπτά πασπαλίζοντας λίγο αλεύρι αν κολλάει στα χέρια.
Με τα χέρια πατάμε την ζύμη να πλατύνει. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε σε μακρόστενο χοντρό φύλλο. Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα της γέμισης αφήνοντας κενό 2 δάχτυλα γύρω γύρω. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και κόβουμε σε 8 κομμάτια χοντρά.
Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Τα αλείφουμε με το βούτυρο.
Τα ψήνουμε για 25’ περίπου να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C αντιστάσεις

H συνταγή παρουσιάστηκε στο “ΠρωινόΑΝΤ1” στις 26/1/2012.

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *