Τσουρέκι από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εντυπωσιακό σε εμφάνιση και γεύση τσουρέκι!

Συστατικά
Φτιάχνει
1μεγάλο τσουρέκι ή 2 μέτρια
  • 1 κιλο αλεύρι για τσουρέκια
  • 42 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1|2 λίτρου ζεστό γάλα εως 35 βαθμους περιπου
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια φακελάκι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκο για το άλειμμα
  • φιλέ αμύγδαλα
  • 1 κ,γλ. κακουλε
  • 1 κ,γλ. μαχλεπι
  • 1|2 κ,γλ. μαστιχα αλεσμενη με λιγη ζαχαρη
Οδηγίες

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Βαζουμε το αλευρι στον κουβα του μιξερ, κανουμε μια λακουβιτσα. Ανακατεύουμε την μαγιά με 1 κ,σ. από τη ζαχαρη. Ριχνουμε την αραιωμενη μαγια μεσα στην λακουβιτσα στο αλευρι, ριχνουμε λιγο απο το γαλα και ανακατευουμε να γινει ενας μικρός χυλος. Το σκεπαζουμε με λιγο αλευρι το αφηνουμε ετσι για 5 λεπτα.
  2. Με ενα πιρουνι χτυπαμε λιγο τα αυγα. Ριχνουμε μεσα στο ζεστο γαλα το βουτυρο να διαλυθεί και αυτό. Προσθέτουμε τωρα το ζεστό βουτυρογαλο στον κουβα με το αλευρι και την μαγια και ολα τα αλλα υλικα μαζί στην λεκάνη του μίξερ με τον γάντζο και τα ανακατευουμε κα λα τουλαχιστον για 5 λεπτα.
  3. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 -50 λεπτά, εγω το βαζω στον φουρνο μου στους 50 βαθμους σκεπασμενο με μια σακουλα για να μεινει υγρο το ζυμαρι και να μην ξεραθει.
  4. Σε μια φορμα 28αρα με στεφανι βαζουμε στον πατο λαδοκολα. Μετα πασπαλιζω λιγο αλευρι στον παγκο εργασιας και μοιράζω το ζυμαρι σε 3 μέρη.
  5. Ανοιγω το ενα μερος απο τη ζυμη σε 24Χ34 ποντους και κοβουμε 6 λωριδες τη μια σε 4 εκατοστα τις τυλιγουμε μια μια σε ενα μικρο ρολλο και τις βαζουμε στην φορμα βλεπετε φωτο. Ανοιγουμε ενα φυλλο στη διαμετρο της φορμας και το κοβουμε σε 6 τριγωνα κοματια. Χαραζουμε 3 – 4 φορες το φυλλο αλλα οχι να κοπει μεχρι κατω. Τυλιγουμε το φυλο σαν κρουασαν και το βαζουμε αναμεσα στα ρολακια.
  6. Με την αλλη ζυμη κανουμε δυο κορδονια και τα ενωνουμε το ενα με το αλλο και τα κανουμε ενα κορδονι. Το βαζουμε στην μεση της φορμας. Αφηνουμε σκεπασμενο με μια πετσετα για 30-50 λεπτα να φουσκωσει καλα.
  7. Με ενα μαλακο πλαστικο πινελο για να μην τρυπα τη ζυμη αλοιφουμε με κροκο αυγου, πασπαλιζουμε με αμυγδαλο η σουσαμι και στο διαστημα αυτό, αναβω τον φουρνο στους 180 βαθμους βαθμους. Το ψήνω περίπου 45 λεπτα.
  8. Στολιζουμε με αμυγδαλοπαστα, αν θελουμε , ωραια τρυανταφυλλα η κρινα η οτι αλλο λουλουδι θελετε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχουμε μεγάλη φόρμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 μικρες φόρμες και ετσι θα εχουμε δυο τσουρεκια αλλα οχι τοσο μεγαλα.

Το σχεδιο ειναι απο το σαιτ της valentina zurkan-becker

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφο τσουρέκι Μπιάνκα!!!Και του χρόνου να είσαι καλά!!
Καλό Πάσχα με υγεία!
Σχόλιο από mpia , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τι ωραιο σχεδιο ειναι αυτο παλι βιανκα μπραβο !! καλα πασχα !!
Σχόλιο από mpia , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τι ωραιο σχεδιο ειναι αυτο παλι βιανκα μπραβο !! καλα πασχα !!
Σχόλιο από BarBarBar , Κυριακή, 02 Φεβρουάριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φανταστικα!!!!!!!!!
Σχόλιο από lila , Κυριακή, 02 Φεβρουάριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θεϊκό!!!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *