Χριστουγεννιάτικα Gingerbread Men Cookies από τον chef Ζαφείρη Κλωνάρη και το “Zucker my art” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

https://www.facebook.com/ZAXsugART

Υλικά
για τη ζύμη:
50 ml χυμός πορτοκαλιού
150 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. μέλι
50 γρ. σιρόπι καλαμποκιού (corn syrup)
150 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
370 γρ. αλεύρι
3 κ.γλ. διάφορα μπαχάρια (κανέλα, τζίντζερ, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο)

για το γλάσο:
1 ασπράδι αβγού
200 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 λεμόνι, χυμός

Διαδικασία
για τη ζύμη:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μέλι και το σιρόπι. Τα αφήνω να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν οι κόκκοι της καστανής ζάχαρης. Το κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο κι ενσωματώνω, ανακατεύοντας ζωηρά. Ρίχνω τη σόδα και το αλάτι κι αφήνω να κρυώσει να λιγάκι.
Μεταφέρω το μείγμα στον κάδο του μίξερ, κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέτω και τα μπαχάρια της αρεσκείας μου και δουλεύω με τον γάντζο. Αφού γίνει η ζύμη (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι), την τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Αλευρώνω ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας μου και δουλεύω τη ζύμη. Την ανοίγω με πλάστη σε φύλλο μέτριου προς λεπτού πάχους και με κουπ πατ δίνω τη μορφή που θέλω στα μπισκότα μου. Τα αραδιάζω σε σιλπάτ ή στη σχάρα του φούρνου, την οποία έχω καλύψει με λαδόχαρτο. Αφήνω τα μπισκότα μου να σταθεροποιηθούν, πριν τα ψήσω, για 30′.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 8′-10′.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

για το γλάσο:
Στον κάδο του μίξερ ενώνω το ασπράδι με την άχνη. Προσθέτω λίγο-λίγο τον χυμό του λεμονιού, προσέχοντας να πετύχω τη θεμιτή πυκνότητα. Γι’αυτό και δεν τον ρίχνω όλο από την αρχή.

για τη διακόσμηση:
Μεταφέρω το γλάσο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή διπλώνω ένα μικρό φύλλο λαδόχαρτου, φτιάχνοντας ένα αυτοσχέδιο χωνάκι. Κόβω τη μύτη και με το γλάσο καλύπτω την επιφάνεια από τα μπισκότα μου ή φτιάχνω σχεδιάκια πάνω τους. Αν έχω, μπορώ να διακοσμήσω τις μπουκιές μου με πολύχρωμες, βρώσιμες πέρλες. Αφήνω τα μπισκότα πιπερόριζας για 1 ώρα τουλάχιστον να στεγνώσουν καλά.
~δοκίμασέ το!~

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *