Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με παγωτό-Ice cream Cookies by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή η ιδέα μου ήρθε όταν ανακάλυψα αυτά τα κουπάτ σε σχέδιο παγωτού! Ήταν η τέλεια αφορμή για να ψήσω την αγαπημένη μου συνταγή για μπισκότα βουτύρου από το βιβλία της Αθηνάς Πάνου (aka Sugar Buzz). Παγωτό είχα ήδη αφού είχα κάνει πρόσφατα διπλή δόση από αυτό το τέλειο σοκολατένιο παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Κάνε κλικ εδώ για να κλέψεις τη συνταγή.

This idea came to me when I discovered these koupat that look like ice creamIt was the perfectexcuse to bake my favorite recipe for butter cookies from the boos of Athena Panos (aka Sugar Buzz). I already had ice cream since I had recently done a double dose of this perfect chocolateice cream that does not need an ice cream makerClick here to steal the recipe.

Μπισκότα Βουτύρου

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1αυγό
  • 2κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 340 γρ. αλεύρι

Ice cream Cookies3

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Στην αρχή μοιάζει με βρεγμένη άμμος αλλά στη συνέχεια ομογενοποιείται και ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Σταματάμε το μίξερ και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
  • Τυλίγουμε κάθε τμήμα της μεμβράνης και το πλαταίνουμε ελαφρώς, να μην είναι μπάλα.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 με 60 λεπτά.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 170°.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.
  • Ξετυλίγουμε από τη μεμβράνη και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο χαρτί λαδόκολλας.
  • Καλύπτουμε με καινούρια μεμβράνη και την ανοίγουμε σε πλάστη πάχους 5 χιλιοστών.
  • Τα κομμάτια που περισσεύουν τα πλάθουμε ξανά με τα χέρια μας και τα ανοίγουμε με τον πλάστη.
  • Αν έχει μαλακώσει η ζύμη την ξανάβαζουμε στο ψυγείο.
  • Ψηνουμε για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων.
  • Όταν οι άκρες ροδοκοκκινίσουν είναι ετοιμα.

Για το στήσιμο

Ενώνεις δυο μπισκότα με παγωτό σοκολάτα και τα παγώνεις για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τα σερβίρεις!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ice cream Cookies2

Ingredients

  • 200 gr. butter at room temperature
  • 90 gr. sugar
  • 1 egg
  • 2 tsp vanilla essence
  • 340 gr. flour

Directions

  • Beat the  with the sugar in the mixer.
  • Pour the egg and vanilla and keep beating until incorporated.
  • Add flour slowly.
  • At first it looks like wet sand but then it turns to a homogenous mixture.
  • Stop beating and divide the dough into two parts.
  • Cover each portion in film and leave it in the fridge for 30-60 minutes.
  • Turn on the oven to 170°C.
  • Remove the dough from the fridge.
  • Unroll the  membrane and put on a large paper baking paper.
  • Cover with a new film and roll into 5 mm thick.
  • If the dough is warm and soft put it back in the fridge.
  • Bake for 15 to 20 minutes depending on the size of the cookies.
  • When the edges are browned cookies are ready.

For the setup

Join two cookies with chocolate ice cream and freeze for at least 3 hours before serving!

Serve With Love

http://coolartisan.net/2014/07/01/ice-cream-cookies/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *