Μπουκιές με σοκολάτα από τη Χρυσή Ζύμη!
Υλικά για 36 μπουκιές
18-20 φύλλα κρούστας για γλυκά Xρυσή Ζύμη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
400 γρ. δαμάσκηνα μεγάλα χωρίς κουκούτσι
100 γρ. σύκα ξερά
200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
½ φλιτζάνι μαρμελάδα δαμάσκηνο ή πορτοκάλι
½ κουταλάκι του γλυκού κανελογαρίφαλα
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού βούτυρο
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
η φλούδα 1 λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Φτιάχνετε τη γέμιση, σε ένα μπολ ανακατεύοντας τα δαμάσκηνα και τα σύκα χοντροκομμένα μαζί με τα καρύδια, τη μαρμελάδα και τα κανελογαρίφαλα. (Αν θέλετε ραντίστε με 1-2 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ).
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βήμα 2
Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε τέσσερις λωρίδες. Τοποθετείτε δύο λωρίδες τη μια πάνω στην άλλη βουτυρώνοντας ανάμεσα. Βάζετε στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση με τα καρύδια και τα δαμάσκηνα. Τυλίγετε σε τριγωνάκι. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας 36-40 τριγωνάκια.
Βήμα 3
Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν 20’-30’ λεπτά περίπου.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: Βράζετε τα υλικά 7’-8’, αφαιρείτε την κανέλα και σιροπιάζετε τα τριγωνάκια. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και βουτάτε τα τριγωνάκια έτσι ώστε να μισοκαλυφτούν με σοκολάτα. Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.
Αφήστε μια απάντηση