Μπουκιές με σοκολάτα από τη Χρυσή Ζύμη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Για 36 μπουκιές

Υλικά για 36 μπουκιές

18-20 φύλλα κρούστας για γλυκά Xρυσή Ζύμη

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

400 γρ. δαμάσκηνα μεγάλα χωρίς κουκούτσι
100 γρ. σύκα ξερά
200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
½ φλιτζάνι μαρμελάδα δαμάσκηνο ή πορτοκάλι
½ κουταλάκι του γλυκού κανελογαρίφαλα
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού βούτυρο

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
η φλούδα 1 λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Φτιάχνετε τη γέμιση, σε ένα μπολ ανακατεύοντας τα δαμάσκηνα και τα σύκα χοντροκομμένα μαζί με τα καρύδια, τη μαρμελάδα και τα κανελογαρίφαλα. (Αν θέλετε ραντίστε με 1-2 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε τέσσερις λωρίδες. Τοποθετείτε δύο λωρίδες τη μια πάνω στην άλλη βουτυρώνοντας ανάμεσα. Βάζετε στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση με τα καρύδια και τα δαμάσκηνα. Τυλίγετε σε τριγωνάκι. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας 36-40 τριγωνάκια.

Βήμα  3

Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν 20’-30’ λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: Βράζετε τα υλικά 7’-8’, αφαιρείτε την κανέλα και σιροπιάζετε τα τριγωνάκια. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και βουτάτε τα τριγωνάκια έτσι ώστε να μισοκαλυφτούν με σοκολάτα. Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

http://xrisizimi.gr/sintages/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *