Δίχρωμα μπισκότα σπιράλ από την Αρετή Βαρδάκα † και το “Bon appetit” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

†ΥΛΙΚΑ:
150 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλυτζ. ζάχαρη αχνη

4 κ.σ. ηλιέλαιο

1 αυγό

3 φλυτζ. αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

3/4 κ.γ. σόδα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 κ.σ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε το αυγό, τις βανίλιες, το ηλιέλαιο και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου. Μου πήρε ακριβώς και τις 3 κούπες. Δουλεύουμε το μείγμα να ενσωματώσουμε καλά το αλεύρι. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη. Στο δεύτερο ρίχνουμε το κακάο και το δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Τα τυλίγουμε, το κάθε ενα χωριστά, με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε σε φύλλο λεπτό πρώτα την λευκή ζύμη σε διαστάσεις 40Χ25 εκ. περίπου. Κατά τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και την ζύμη με το κακάο.

Τοποθετούμε την καφέ ζύμη πάνω στην λευκή με προσοχή, φροντίζοντας να είναι ακριβώς. Μια σπάτουλα ή μια χούφτα θα μας βοηθήσουν να στρώσουμε τα πλαϊνά της ζύμης. Αν θέλουμε να την ευθυγραμμίσουμε, κόβουμε τα περισσεύματα με μαχαίρι και ότι περισσέψει τα πλάθουμε εκ νέου σε μπισκοτάκια που τα κόβουμε με κουπ-πατ σε ότι σχήμα θέλουμε. Με την βοήθεια της λαδόκολλας τα τυλίγουμε σε ρολλό, προσεκτικά, απο την φαρδύτερη πλευρά. Το βάζουμε πάλι για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε μ’ενα μαχαίρι φέτες παχους 1εκ. τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170′ μέχρι να παρουν ελαφρύ χρώμα, περίπου 10-12′. Δεν τα παραψήνουμε γιατί όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν.

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=302583826558340&set=a.217269308423126.1073741828.198898216926902&type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *