Τα πιο αφράτα και μαλακά donuts φούρνου, από την Σόφη Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ξεχάστε το τηγάνισμα. Ψήστε αυτά τα ντόνατς στον φούρνο και δεν θα ξαναφάτε τηγανητά ποτέ!!!

 

ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

 

1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΟ
500 ΓΡ. ΓΑΛΑ
2 ΑΥΓΑ
200 ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ (18 ΓΡ.)
2 ΚΟΦΤΑ Κ.Γ ΑΛΑΤΙ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
450 ΓΡ.ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΦΡΟΥΤΟΥ

ΒΓΑΖΕΙ 22 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΝΤΟΝΑΤΣ  ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
100 ΓΡ.ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΟ
500 ΓΡ. ΓΑΛΑ
2 ΑΥΓΑ
200 ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ (18 ΓΡ.)
2 ΚΟΦΤΑ Κ.Γ ΑΛΑΤΙ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
400 ΓΡ.ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

250 ΓΡ.ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ Η ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100 ΓΡ.ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
50 ΓΡ.ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ

ΒΓΑΖΕΙ 22 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το γάλα,τα αυγά.την μαγιά και την ζάχαρη και χτυπάω για 3 λεπτάκια.
-Προσθέτω όλο το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να μαζευτεί σε μπάλα.(Δεν προσθέτω αλεύρι!)
Ρίχνω και το βούτυρο και ξαναζυμώνω μέχρι να το απορροφήσει όλο και να ξαναμαζευτεί σε μπάλα το ζυμάρι μου.
-Βάζω τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ (σπορέλαιο) την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (1 ώρα περίπου).
Κοβω κομματια τα ζυγιζω να ειναι 80 γρ.το καθένα,τα πλαθω μπαλακια και τα βαζω σε ταψι με λαδοκολα σε αποσταση4-5 εκ.μεταξυ τους.
Τα αφηνω να ξαναφουσκωσουν 30 λεπτα και τα ψηνω στους 180 15-17 λεπτα
Αφου κρυωσουν καλα,με μια συριγγα η με κορνε με μυτη τα γεμιζω με μαρμελαδα η πραλινα σοκολατας,κανοντας 2-3 τρυπιτσες γυρω γυρω προσεχοντας μην τα παραγεμισω και ξεχυλισει η γεμιση.
Αυτα που θα γεμισω με μαρμελαδα αλειφω μ ενα πινελο την επιφανεια με ελαχιστη μαρμελαδα και πασπαλιζω με αχνη ζαχαρη.
Και για αυτα με την πραλινα ανακατευω σ ενα κατσαρολακι σε πολυ χαμηλη φωτια ολα τα υλικα για το σοκολατενιο γλασο και βουταω τα ντονατς να καλυφθουν επιφανειακα.
Διατηρουνται αψογα στην καταψυξη ετοιμα οπως ειναι και ξεπαγωνουν πολυ ευκολα οταν τα χρειαστουμε.Ετσι εχουμε παντα φρεσκα ντονατς οποτε το θελησουμε!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *