Κουλουράκια χωρίς ψήσιμο, από τον Άκη Πετρετζίκη και την NESTLE DESSERT!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
30′

Χρόνος ψησίματος
0′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μερίδες
Για 40 άτομα
  • 1  κουβερτούρα NESTLE DESSERT ψιλοκομμένη (200 γρ.)
  • 180γρ. νιφάδες βρώμης
  • 150γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένοι καλά
  • 30γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 30γρ. γάλα σκόνη
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού ή ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Έξτρα σοκολάτα για τη διακόσμηση
  1. Κόψτε τη κουβερτούρα NESTLE DESSERT σε κομματάκια και λιώστε την κουβερτούρα για 2 λεπτά σε ένα γυάλινο μπολ στo φούρνο μικροκυμάτων στα 500W (μεσαία ένταση).
  2. Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Αδειάστε την λιωμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT μέσα στο μπολ και ανακατέψτε την καλά και αυτή.
  4. Φορώντας γάντια πάρτε το μισό μίγμα και κάντε το ένα σαλάμι με διάμετρο 2 εκ. Το ίδιο κάντε και με το υπόλοιπο μίγμα.
  5. Βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν τα κουλουράκια σας (για 3 ώρες τουλάχιστον).
  6. Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόψτε το κάθε “σαλάμι” σε 20 φέτες.
  7. Σερβίρετε τα κουλουράκια κρύα ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  8. Αν θέλετε βουτήξτε το μισό κουλουράκι σε λιωμένη σοκολάτα.
  9. Αφήστε να στεγνώσει καλά η σοκολάτα και σερβίρετε.

Συμβουλή του Σεφ:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα NESTLE DESSERT 65% κακάο.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Κουλουράκια χωρίς ψήσιμο, από τον Άκη Πετρετζίκη και την NESTLE DESSERT!”

  1. Ο/Η Name: λέει:

    Με τι θα μπορούσαμε να αντικαταστησουμε τη σκόνη γάλακτος?

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Να σου πω, εγώ δεν θα την έβαζα έτσι κι αλλιώς την σκόνη γάλακτος για να τα κάνω και νηστίσιμα, απλά θα διπλασίαζα τα τριμμένα αμύγδαλα (από 30 γρ σε 60 ) 🙂

Γράψτε απάντηση στο Name: Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *