Παγωμένο, πανεύκολο προφιτερόλ, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά
24 σου , έτοιμα (από σουπερμάρκετ ή ζαχαροπλαστεία)
400 γρ. παγωτό βανίλια
Σος
200 γρ. νερό
180 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κακάο
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά

 

Μερίδες: 6, Προετοιμασία: 35΄-40΄
Σος
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα. Τον χρόνο θα τον μετρήσουμε από όταν αρχίσει ο βρασμός. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε τα σου στα δύο. Με ένα κουταλάκι του γλυκού τα γεμίζουμε με το παγωτό και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ ή σε ατομικά. Περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Η σος παραμένει παχύρρευστη και δεν παγώνει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.steliosparliaros.gr/pagomena/pagota-diafora/pagomeno-profiterol/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *