Παγωτό σοκολάτα, από τον ‘Ακη , την Nestle και τις glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος0 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:
  • 250γρ.γάλα πλήρες
  • 4 κ.γ. κορνφλάουρ
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. γάλα εβαπορέ
  • 130γρ. ζάχαρη
  • 60γρ. μέλι
  • 40γρ. κακάο
  • 1 ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • εκχύλισμα βανίλιας
  • Μπισκότο τύπου digestive για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
  • Κάντε μια πάστα ανακατεύοντας το κορνφλάουρ σε 1/4 της κούπας από το φρέσκο γάλα.
  • Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το υπόλοιπο φρέσκο γάλα με την κρέμα, το εβαπορέ, τη ζάχαρη και το μέλι.
  • Όταν πάρει βράση προσθέστε το κακάο, ανακατεύοντας καλά καθώς επίσης και το μίγμα με το κορνφλάουρ.
  • Συνεχίστε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρά το μίγμα.
  • Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε τη κουβερτούρα και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • Βάλτε το μίγμα σε μια σακούλα που να κλείνει ερμητικά και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ με παγάκια και κρύο νερό. Αφήστε να παγώσει καλά το μίγμα.
  • Περάστε από την παγωτομηχανή και σερβίρετε. Εναλλακτικά, βάλτε το μίγμα στην κατάψυξη και μετά από μια ώρα χτυπήστε το στο μίξερ. Στη συνέχεια, καταψύξτε το ξανά και επαναλάβετε για 3 φορές ακόμα μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό.
  • Σερβίρετε πάνω σε σπασμένα μπισκότα.

 

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/pagwto-sokolata

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *