Παγωτό σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας, από την Ίριδα Καγιά και το greek-gourmet.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γίνεται 1 lit.

Υλικά
480 ml κρέμα γάλακτος
240 ml γάλα πλήρες
100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
100 γρ. κακάο σε σκόνη
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να σφίξει.
2. Χτυπάμε το γάλα με τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια να διαλυθούν.
3. Βάζουμε δύο κουταλιές από το γάλα μέσα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στο υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας απαλά.
5. Ρίχνουμε βροχηδόν την κουβερτούρα στο μείγμα και ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο.
6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και αφήνουμε για 8 ώρες τουλάχιστον.
7. Βγάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα (30΄) και περνάμε με μπλέντερ χειρός για να είναι πιο αφράτο το παγωτό μας και χωρίς κρυστάλλους.

https://greek-gourmet.gr/31-apolafstika-spitika-pagota/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *