Πανεύκολο σοκολατένιο καλτσόνε με 3 υλικά, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα υπέροχο σοκολατένιο καλτσόνε με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 30 λ, ζεστό, λαχταριστό με λιωμένη σοκολάτα στο πιάτο σας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσετε και απολαύσετε με την οικογένειά σας και με τους καλεσμένους σας ένα τέλειο επιδόρπιο ή συνοδευτικό με το καφέ, το τσάι ή το γάλα σας.

 

Χρόνος: 15 λ + 15-20 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 125 γρ. κουβερτούρα αρεσκείας σας (μπίτερ, γάλακτος ή λευκή)
  • 3 κ.γ. βούτυρο λιωμένο
  • Προαιρετικά: ζάχαρη άχνη ή κακάο ή και τα 2, για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180° C, στον αέρα και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου. Ξεδιπλώνετε τη ζύμη πίτσας πάνω στη λαδόκολλα και τη κόβετε στρογγυλή,  χρησιμοποιώντας σαν οδηγό ένα αναποδογυρισμένο, μεγάλο και ρηχό πιάτο.
  2. Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη σκορπίζετε στην επιφάνεια της ζύμης, (όχι μέχρι τις άκρες για να μην χυθεί κατά το ψήσιμο). Ρίχνετε πάνω από τα κομματάκια κουβερτούρας το λιωμένο βούτυρο, φροντίζοντας να πάει παντού. Διπλώνετε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο και τη πατάτε καλά στις άκρες για να “κλείσει” καλά.
  3. Ψήνετε το καλτσόνε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και μισοκρυώσει. Πασπαλίζετε, προαιρετικά το καλτσόνε, με ζάχαρη άχνη ή με κακάο, ή άχνη και κακάο αναμεμιγμένα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

sokolatenia_kaltsone

 

https://www.sintayes.gr/syntages/panefkolo-sokolatenio-kaltsone-3-ilika/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Πανεύκολο σοκολατένιο καλτσόνε με 3 υλικά, από το sintayes.gr!”

  1. Ο/Η Ε.Ι.Μπαλασης λέει:

    Καλημέρα , καλό είναι σε κάθε συνταγή να αναφέρεται ο χρόνος και τρόπος συντήρησης! Εμείς οι άσχετοι και μόνοι που δεν γνωρίζουμε αλλά και γενικά.
    Ευχαριστώ

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Πολύ σωστή παρατήρηση. Θα το μεταφέρω όσο είναι δυνατόν στους δημιουργούς των συνταγών. Ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *