Πανεύκολο παγωτό με 2 βασικά υλικά (χωρίς παγωτομηχανή) , από τη Κατερίνα και το “Ζουμ την Κανέλα”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Έχω δοκιμάσει πολλούς συνδυασμούς μέχρι να βρω το τέλειο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, μιας & δεν έχουν όλα τα σπίτια μία παγωτομηχανή στο ντουλάπι να τους περιμένει!!!

IMG_3397

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει, η πιο απλή & εύκολη συνταγή να είναι αυτή που δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα;;;;; Ξέρω τι θα μου πεις πολλές… μα πάρα πολλές. Και που θέλω να καταλήξω ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι μόλις με δύο βασικά υλικά, χωρίς πολλά πολλά ανακατέματα & το σημαντικότερο η επιτυχία είναι δεδομένη.

Να φανταστείς εγώ την πρώτη φορά που έκανα την πρώτη μου απόπειρα έφτιαξα δειλά δειλά μόνο 2 γεύσεις. Αλλά την επόμενη φορά του έδωσα & κατάλαβε, έφτιαξα 5 γεύσεις. Φαντασία θέλει….. ας μην πλατειάζω.

Βασική συνταγή για παγωτό κρέμα βανίλια

Υλικά (για περίπου 1 λίτρο παγωτό)

  • 500γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή δύο βανίλιες σκόνη

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, η οποία πρέπει να είναι παγωμένη, μέχρι να σφίξει  & να σχηματιστούν σχέδια (κορυφές) από τον αναδευτήρα του μίξερ.page
  2. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη βανίλια & το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τη σαντιγί. Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο με απαλές κινήσεις στη σαντιγί για να μη ξεφουσκώσει & να παραμείνει αφράτο το μείγμα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ &  το  βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 με 6 ώρες.

IMG_3469

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Παραλλαγές

Για Κρέμα-Cookies: Θρυμματίζουμε (όχι σε πολύ μικρά κομμάτια) περίπου 20 μπισκότα  mini Oreo ή 10 κανονικά Oreo & τα προσθέτουμε στο βασικό μείγμα.

IMG_0699

Για Σοκολάτα: Λιώνουμε 200γρ. κουβερτούρα, στην οποία προσθέτουμε 4 κ.σ. κακάο & 2 κ.σ. γάλα (προαιρετικά). Αναμειγνύουμε με το βασικό μείγμα. Για πιο σοκολατένια γεύση μπορούμε να βάλουμε & σταγόνες ή κομμάτια σοκολάτας.IMG_0700

Για Πραλίνα: Προσθέτουμε 3 κ.σ.πραλίνα   http://www.zoomstinkanela.com/spitiki-pralina-fountoukiou/  στο βασικό μείγμα.

Άλλες ιδέες για γεύσεις: γκοφρέτα, σοκολάτα γάλακτος, μπισκότο άλλου τύπου π.χ. πτι-μπερ, φρούτα & ότι άλλο φανταστείς.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *