Προφιτερόλ στο…”Τσακ μπαμ”, από την Σόφη Τσιώπου και τις “Λιχουδιές της Σόφης”!

Θέλουμε άμεσα προφιτερόλ, αλλά δεν έχουμε το χρόνο να φτιάξουμε μόνοι μας όλα τα υλικά που απαιτούνται???
Μας έχω τη λύση!!!
”ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΣΤΟ…”ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ”!!!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέι ή σοκολάτα
1 φάκελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη με γεύση μιλφέι (170 γρ.)
750 γρ. κρύο γάλα
1 φακελάκι σκόνη γκαρνί σαντιγι+ το αναγραφόμενο γάλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
125 γρ.σοκολατα μαύρη
125 γρ.σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. γάλα εβαπορέ ή φρέσκο πλήρες
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Κόβω τα κρουασανάκια στη μέση και τα μοιραζω σε μπολάκια (περίπου 12 μπολάκια )  η σε 2 ταψάκια.

 


-Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέι με τα 750 γρ.κρύο γάλα.(οι οδηγίες γράφουν 600 γρ. γάλα,αλλά με τα 750 γίνεται πιο αφράτη η κρέμα!)
-Χτυπάω χωριστά τη σαντιγι.
-Ενώνω τη σαντιγι με την κρέμα χτυπώντας καλά.
-Μοιράζω την κρέμα πάνω από τα κρουασανάκια.(Άν θέλετε ανακατέψτε τα κρουασανάκια με την κρέμα και έπειτα μοιράστε τα στα μπολάκια.)


-Σ’ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω όλα τα υλικά για τη γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο το προσθέτω στο τέλος!
-Αφήνω να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω πάνω από τα μπολάκια.Γαρνίρω όπως θέλω!


-Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγι θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί!Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ή τρούφα ή ξηρούς καρπούς!!!
Είναι καταπληκτικό και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που το φτιάχνω!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν δε θέλετε να βάλετε το γλυκό σε μπολάκια,μοιράστε το σε 2 ταψάκια μιας χρήσης μικρά.Εγώ τα φτιάχνω,τρώμε το 1 ταψάκι και το άλλο το βάζω κατάψυξη και το ξεπαγώνω απο βραδύς όταν το χρειαστώ!!!Δείτε τις φωτό!!!

”Την ιδέα για να χρησιμοποιήσω έτοιμα κρουασανάκια,την πήρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου” που χρησιμοποίησε καραμελωμένα κρουασανάκια σε δική της συνταγή!!!



2 απαντήσεις στο “Προφιτερόλ στο…”Τσακ μπαμ”, από την Σόφη Τσιώπου και τις “Λιχουδιές της Σόφης”!”

  1. Ο/Η φενια λέει:

    Πολυ ωραια συνταγη!!!!συγχαρητηρια!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *