Σοκολατένια μπισκοτάκια βουτύρου, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε το σχετικά μαλακό βούτυρο σε κομματάκια, την άχνη, το κακάο και το αλεύρι σε ένα μπολ και ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα και στα τοιχώματα.
- Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε σχετικά λεπτό φύλλο και την κόβετε σε παραλληλόγραμμα μπισκοτάκια. Τοποθετείτε -το ένα σε κάποια απόσταση από το άλλο- τα μπισκοτάκια στη λαμαρίνα.
- Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10′-11′ και βγάζετε τη λαμαρίνα. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά, πριν τα καταναλώσετε, για να μη σας διαλυθούν, καθώς συνεχίζουν να «σφίγγουν» εκτός φούρνου.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Λεπτά και τραγανά μπισκοτάκια βουτύρου-κακάο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολα και γρήγορα μπισκότα αμυγδάλου (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το Redmoon- foo...
Πανεύκολα ατομικά κέικ – μπισκότα, από την Luise και το radicio.com!
Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Μπισκότα με nutella, φουντούκι και βρώμη ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with...
" Μπισκοτάκια βανίλιας με 3 υλικά ", από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot...
Brownies με ζύμη μπισκότου, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση