Σοκολατένια σάντουιτς- Chocolate Sandwiches by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. σοκολάτα γάλακτος, χοντροκομμένη
  • 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
  • 300 γρ. ρικότα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα μαλακωμένο
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • πολύ καλά τριμμένο ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 18 φέτες παχιές σταφιδόψωμου
  • μαλακωμένο βούτυρο για άλειμμα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σιγοβράσει και προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και 200 γρ. από την κουβερτούρα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αδείαζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, βάζουμε και χτυπάμε τη ρικότα, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι μέχρι να αναμειχθούν και έπειτα βάζουμε και την υπόλοιπη κουβερτούρα.
  • Αλείφουμε με το βούτυρο τη μία πλευρά από τις φέτες του ψωμιού και τοποθετούμε τις μισές από αυτές σε μία λαδόκολλα (η πλευρά με το βούτυρο προς τα κάτω) και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της ρικότα, πιο παχύ στη μέση της φέτας και πιο λεπτό στα άκρα. Αφήνουμε ένα κενό από τα άκρα 5 χιλ.
  • Σκεπάζουμε τις φέτες μας με τις υπόλοιπες μισές φέτες που έχουμε και αυτές βουτυρώσει από τη μία πλευρά σχηματίζοντας έτσι ένα σάντουιτς (με την πλευρά που έχουν το βούτυρο να είναι από πάνω).
  • Βάζουμε τα σάντουιτς στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά να φρυγανίσουν και ψήνουμε.
  • Κόβουμε τα σάντουιτς σε τρίγωνα και σερβίρουμε ζεστά με τη ζεστή σως σοκολάτας.

 

Tip
Αν έχουμε φρυγανιέρα μπορούμε να βάλουμε τα ψωμιά μας εκεί και όχι στο φούρνο!!!
Chocolate Sandwiches
Ingredients
  • 300 ml heavy cream
  • 140 g milk chocolate, coarsely chopped
  • 260 g dark chocolate couverture, coarsely chopped
  • 300 g ricotta cheese
  • 250 g cream cheese, softened
  • 50 g brown sugar
  • very finely grated orange zest (1 orange)
  • 18 thick slices of raisin bread
  • butter, softened for spreading
Clock

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

20 minutes
Preparation Time
Shares

8-10
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method
  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Heat the heavy cream in a pan over medium heat. When it starts to simmer, add the milk chocolate and 200 g dark chocolate couverture.
  • Remove from heat. Set aside for 5 minutes and stir mixture with a spatula until smooth. Transfer to a bowl and set aside.
  • In a food processor, beat the ricotta, cream cheese, sugar and orange until combined. Then add the remaining dark chocolate couverture.
  • Butter the slices of bread on one side. Place half of them onto a sheet of parchment paper, butter side down. Spread the ricotta mixture over the slices. It should be spread thicker in the middle and thinner towards the edges, leaving a 5 mm border all around.
  • Butter the remaining slices of bread and place over the mixture, butter side up, creating sandwiches.
  • Place in oven and toast for 5 minutes.
  • Cut the sandwiches into triangles. Serve warm with warm chocolate sauce.
Tip
If you have a toaster, you can toast the slices of bread there instead of using the oven!!!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *