Σοκολατένιες Χελωνίτσες (Μπισκότα Σοκολάτας με Καραμέλα και Φουντούκια) από το “the Green mixer” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά
1 κούπα (130γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⅓ κούπας (40γρ) κακάο
¼ κ.γ. αλάτι
113γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό
⅔ κούπας (133γρ) ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, χωρισμένο
1 ασπράδι αυγού
2 κ. Σ. Γάλα (χρησιμοποίησα ελαφρύ)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 ¼ κούπας φουντούκια, ψιλοκομμένα
14 καραμέλες γάλακτος
3 κ. Σ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.

Σε ένα μεσαίο μπολ ή το μπολ του μίξερ, χτυπάμε σε μεσαία-ψηλή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κρόκο, το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού μέχρι να ανακατευτούν. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική διαφάνεια και την βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει, για περίπου 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και προετοιμάζουμε δύο ταψιά στρώνοντας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε τα δύο ασπράδια μέχρι να αφρίσουν. Σε ένα άλλο μπολ (ή σε ένα πιάτο) βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες(χρησιμοποίησα τη μεζούρα κουταλάκι των 10ml– που είναι μεταξύ κουταλιού του γλυκού και της σούπας – και για μεγαλύτερη ακρίβεια τις ζύγισα για να βγουν όλες το ίδιο μέγεθος, περίπου 16-17γρ.). Τις βουτάμε στο ασπράδι και κατόπιν τις κυλάμε στα φουντούκια, φροντίζοντας να πάνε παντού.

http://thegreenmixer.com/2014/05/15/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%87%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *