“Τρούφα ψυγείου με κέικ σοκολάτας και κρέμα βανιλίας της ‘Αννας”, από την Αργυρώ μας!
Αγαπημένο γλυκό ψυγείου!
Υλικά συνταγής
1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες 1/2 φλ. λικέρ κρέμα (bailley’s)
Για την κρέμα βανίλια
2 λίτρα φρέσκο γάλα 1- 1/4 φλ. ζάχαρη 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες 1 μπαστούνι βανίλιας 2-1/2 φλ. τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Σχίζουμε τη βανίλια στην μέση κι αφαιρούμε τον καρπό της με την λάμα του μαχαιριού.
2. Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη βανίλια .
3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρυνει.
4. Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο. Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
5. Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.
6. Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, γάλα κονιάκ ,3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
7. Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.
8. Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Αφήστε μια απάντηση