Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι οι πιο αγαπημένες εποχές για τους γλυκατζήδες!
Κάθε χώρα έχει τα έθιμά της και τα παραδοσιακά γλυκά της για αυτές τις γιορτινές μέρες.
Ειδικά τα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια και κάθε είδους μπισκοτοειδές έχουν την τιμητική τους!
Με βανίλια, με σοκολάτα, κουραμπιέδες, gingerbread cookies, κουλουράκια με τρούφα ή smarties και μπισκότα σαμπλέ επικαλυμμένα με ζαχαρόπαστα με χριστουγεννιάτικα θέματα!
Μόνο που τα βλέπεις σου μεταδίδεται το γιορτινό κλίμα. Μια ευχάριστη διάθεση με μια παιδική αθωότητα και ένα διακριτικό χαμόγελο. Σε ποιον δεν αρέσει να βλέπει αυτά τα χαριτωμένα χριστουγεννιάτικα γλυκάκια;
Ας μην ξεχνάμε, επίσης, πως εάν επιχειρήσουμε να φτιάξουμε σπιτικά μπισκοτάκια τις μέρες των εορτών, να βάλουμε μέσα στην κουζίνα και τους “μικρούς” ζαχαροπλάστες!
Την συγκεκριμένη συνταγή θα την λατρέψουν!
Αφήστε τους να πλάσουν μπαλάκια με την ζύμη, να βάλουν σοκολάτα στο κέντρο κάθε μπισκότου και να τα στολίσουν με (όση) τρούφα θέλουν!
Η σοκολάτα (λιωμένη κιόλας) και η πολύχρωμη τρούφα κάνει αυτά τα μπισκοτάκια τόσο γιορτινά αλλά και τόσο ελκυστικά και για μικρούς και για μεγάλους!
Δοκιμάστε τα!
Υλικά:
Για τα μπισκότα:
- 220 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. κακάο
- 1/2 κ.γ. υγρή βανίλια ή μια κάψουλα βανίλιας
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- τρούφα σε χριστουγεννιάτικα χρώματα (κόκκινη, άσπρη, πράσινη)
1. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (να ασπρίσουν). Έπειτα προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι.
3. Ρίχνουμε λίγο λίγο τις σκόνες στο μίξερ, καθώς χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα διότι θα πεταχτούν. Προσθέτουμε και την υγρή βανίλια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
4. Πλάθουμε τη ζύμη μπαλάκια, περίπου 1 κουταλιά της σούπας σε ποσότητα. ( ή εναλλακτικά, όπως προτιμάμε εμείς, τα ζυγίζουμε 15 γραμμάρια το κάθε ένα) Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρώς από επάνω. Έπειτα κάνουμε μία λακουβίτσα στη μέση με τα δάχτυλά μας.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7-10 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο ξαναπατάμε με το δάχτυλό μας ή με ένα κουταλάκι την λακουβίτσα που κάναμε για να είναι πιο έντονη και να χωράει αρκετή σοκολάτα.
6. Αφού κρυώσουν καλά γεμίζουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τρούφα!
Καλή επιτυχία!
http://www.foodstates.gr/2016/12/blog-post.html
Αφήστε μια απάντηση