Κουραμπιέδες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος”!
300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
125 γραμμάρια αμύγδαλο
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
25 γραμμάρια Ρούμι μαύρο
600 γραμμάρια αλεύρι
Άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.)
Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα .
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 εκ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C. για 15-20 λεπτά.
Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.
Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.
300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
125 γραμμάρια αμύγδαλο
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
25 γραμμάρια Ρούμι μαύρο
600 γραμμάρια αλεύρι
Άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.)
Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα .
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 εκ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C. για 15-20 λεπτά.
Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.
Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.
Δείτε το video: https://www.youtube.com/watch?v=aNqDjP8uZWg
http://my-sweet-place-patisserie.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση