Δροσερή κρέμα patissiere με μπισκότα, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ανάλαφρο, δροσερό και πεντανόστιμο επιδόρπιο !!! Μια συνταγή για ένα νόστιμο γλύκισμα ψυγείου στο ποτήρι. Κρέμα πατισερί με μπισκότα γαρνιρισμένη με σαντιγί και τρίμμα σοκολάτας.

Χρόνος: 30 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

  • 500 ml γάλα
  • 2  βανίλιες φυσικές *
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πακέτο μπισκότα βουτύρου [τύπου πτι μπερ] **
  • 1 κρέμα γάλακτος [200 γρ.] χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 κουβερτούρα τριμμένη [ή έτοιμο τρίμμα σοκολάτας]

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε  να κρυώσει.
  2. Εν” τω μεταξύ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  3. Ρίχνουμε  σταδιακά, σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αβγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αβγού. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε  να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Μόλις κρυώσει η κρέμα μας τοποθετούμε σε στρώσεις σε ποτήρια, κρέμα μπισκότα σπασμένα στα τέσσερα, τελειώνουμε τις στρώσεις με σαντιγί και γαρνίρουμε με τρίμμα σοκολάτας.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

*Αν δεν έχετε φυσική βανίλια αντικαταστείστε την με καψουλίτσες.

** Προαιρετικά, προτιμήστε μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας.

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/droseri-krema-patissiere-biskota/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *