Dulce de leche, από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Dulche de leche, ή καραμέλα γάλακτος για να δώσετε μοναδική γεύση στα γλυκά σας! Διαλέξτε τον τρόπο που θα το φτιάξετε ανάλογα με το χρόνο που διαθέτετε.

Υλικά Συνταγής

  • Για το σπιτικό dulce de leche

  • 180 γραμ. βούτυρο

  • 180 γραμ. μαύρη ζάχαρη

  • 2 συσκευασίες γάλα ζαχαρούχο (2 x 410 γρ.)

Εκτέλεση

Σπιτικό dulce de leche

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για εύκολο σπιτικό dulce de leche.

Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.

Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.

Dulce de leche στην κατσαρόλα

Αφαιρούμε τα χαρτιά από δυο κλειστές συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα.

Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ελέγχοντας πάντα το νερό ώστε να καλύπτει τα κουτιά για 2:30-3:00 ώρες, ανάλογα πόσο σκούρο το θέλουμε.

Αφήνουμε τα κουτιά να κρυώσουν, τα ανοίγουμε και τα χρησιμοποιούμε για γεμίσεις σε γλυκάμπισκότακέικ και παγωτά.

Dulce de leche στο φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε σε μπεν μαρί.

Γεμίζουμε μέχρι την μέση βαθύ ταψί με ζεστό νερό. Σε μικρό πυρέξ, 22-24 εκ. ,αδειάζουμε δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε μέσα στο μπεν μαρί .

Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να πάρει σκούρο χρώμα.
Κατά τη διάρκεια ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά στο μπεν μαρί.

Πρέπει πάντα να καλύπτουν τη μέση του ταψιού.

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό στο μπεν μαρί.

 

 

https://www.argiro.gr/recipe/dulche-de-leche/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *