Σοκολατένιες μπουκίτσες με γέμιση καραμέλας, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή για υπέροχες σοκολατένιες μπουκίτσες με γέμιση κολλώδους υγρής καραμέλας που λιώνει στο στόμα και επικάλυψη ζάχαρης. Μοιραστείτε τες, αν περισσέψουν, με την οικογένειά σας και τους φίλους σας και πραγματικά απολαύστε τες.

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα.

 Χρόνος: 45 λ

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη (1+1 χωριστά)
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 σακούλα καραμέλες γάλακτος (βουτύρου/λαστιχωτές) 
  • αλεύρι για αλεύρωμα του πάγκου εργασίας σας
  • φυτικό έλαιο για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε να αναμιχθούν τα υλικά. 
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε τα υγρά υλικά μέσα στο μπόλ με τα ξηρά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια κολλώδη ζύμη. 
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σας σε αλευρωμένη(με αρκετό αλεύρι) επιφάνεια και δημιουργείστε μια μπάλα πασπαλίζοντας με επιπλέον αλεύρι μέχρι να έχετε μια ομογενοποιημένη ζύμη. Με ένα πλάστη πλάθετε ένα χοντρό “φύλλο” 1 εκ. περίπου και με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 6,5 εκ. περίπου και κόβετε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους.
  4. Παίρνετε το κάθε κύκλο ζύμης στα χέρια σας, τοποθετείτε στο κέντρο του ένα κομμάτι καραμέλας, κλείνετε τη ζύμη γύρω γύρω καλά, για να “θωρακιστεί” η καραμέλα στο κέντρο της και στη συνέχεια κυλήστε το στα χέρια σας για να σχηματιστούν μπαλάκια. 
  5. Καλύπτετε ένα μεγάλο ταψί ή δίσκο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σε ένα ρηχό μεγάλο πιάτο ρίχνετε το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη. 
  6. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια θερμοκρασία (175 βαθμούς περίπου), σπορέλαιο και τηγανίζετε τα μπαλάκια, σταδιακά, λίγα τη φορά, για 1 λ περίπου από κάθε πλευρά περίπου. Τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα από τη φωτιά και τα μεταφέρετε στα ταψί με το απορροφητικό χαρτί.
  7. Τα αφήνετε να “στραγγίξουν” και να κρυώσουν για λίγα λεπτά και πριν στεγνώσουν εντελώς τα ρολάρετε στη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν καλά. Τα σερβίρετε αμέσως για να τα απολαύσετε με μια τραγανή κρούστα εξωτερικά και με το σοκολατένιο μείγμα εσωτερικά ελαφρώς κολλώδες και στο κέντρο λιωμένη τη καραμέλα. 

 

 

[*] Αν δεν έχετε θερμόμετρο για τη θερμοκρασία του λαδιού, μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίξτε μέσα στο τηγάνι ένα μικρό κομμάτι ψωμί. Αν δημιουργηθούν “φυσαλίδες και απλώς ροδοκοκκινίσει απλώς το ψωμί το λάδι είναι εντάξει για να προσθέσετε τα τρουφάκια. Αν γίνει καφέ αμέσως, είναι πολύ ζεστό και πρέπει να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα: 

img_5339-1024x764

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

img_5341-1024x648

img_5343-1024x759

img_5349-1024x666

img_5367-1024x682

img_5368-1024x658

img_5385-1024x682

img_5388-1024x682

b87f478c49004ab3da565e9e2ba90832

http://www.peanutbuttered.com/

 

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolateniew-mpoykitsew-me-gemish-karamelaw/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *