Bελούδινο CARROT CAKE με συννεφένιο γλάσο τυριού- Carrot Cake with Cream Cheese Frosting Recipe by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τον τελευταίο μήνα δοκίμασα πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής μέχρι να καταλήξω στις ιδανικές αναλογίες για να φτιάξω ένα φουσκωτό αλλά ζουμερό και βελούδινο κέικ! Το καρότο δίνει μια μαγική σχεδόν φρουτένια γεύση ενώ το γλάσο πρέπει να είναι αέρινο σχεδόν συννεφένιο!

Υλικά για το κέικ

  • 4 αυγά
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 500 γραμμάρια καρότο τριμμένο
  • 300 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 200 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting Recipe, walnuts, ginger, classic, συνταγή, κέικ καρότο, τυρί κρέμα, επικάλυψη, γλάσο, καρύδι, τζίντζερ, food blog, food styling, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά για το γλάσο

  • 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά για να φτιάξουμε ένα ομοιγενές μείγμα.
  • Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting Recipe, walnuts, ginger, classic, συνταγή, κέικ καρότο, τυρί κρέμα, επικάλυψη, γλάσο, καρύδι, τζίντζερ, food blog, food styling, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ingredients for the cake

  • 4 eggs
  • 225 grams of granulated sugar
  • 300 grams olive oil or sunflower oil
  • 500 grams of grated carrot
  • 300 grams sifted flour
  • 2 teaspoons cinnamon
  • 1 teaspoon ginger
  • 1 teaspoon full of baking powder
  • ½ teaspoon baking soda
  • ½ teaspoon salt
  • 1 vanilla
  • 200 grams of chopped walnuts

Ingredients for the icing

  • 250 grams of butter at room temperature
  • 500 grams cream cheese
  • 100g caster sugar

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting Recipe, walnuts, ginger, classic, συνταγή, κέικ καρότο, τυρί κρέμα, επικάλυψη, γλάσο, καρύδι, τζίντζερ, food blog, food styling, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Directions

  • Beat eggs and sugar in the mixer using a wire, until white and fluffy.
  • Add the oil and keep beating the mixture for 2 minutes.
  • Stop beating the mixture, add grated carrots, flour, cinnamon, ginger, vanilla, baking powder, baking soda and salt.
  • Mix gently with a spatula and finally add the walnuts.
  • Grease and flour a rectangular pan, pour the mixture and bake it in already preheated oven at 180°C for 45-50 minutes.
  • Let it cool down, come to room temperature and remove from the pan.
  • Mix the butter (at room temperature), the cream cheese and caster very well to create a homogenous mixture.
  • With this mixture cover the whole surface of the cold cake.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2015/02/26/carrot-cake-with-cream-cheese-frosting-recipe/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *