Δίπλες από το Cookbox!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό ολόκληρο και επιπλέον 2 κρόκους
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 30 ml κονιάκ
  • 240 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 5 κ.γ. κανέλα σκόνη για το γαρνίρισμα
  • 5 κ.σ. μέλι για το γαρνίρισμα
  • 5 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη για το γαρνίρισμα
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 30′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

 

Εκτέλεση

Σε  ένα μπολ ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι, το βούτυρο, το 1 ολόκληρο αυγό και τους 2 κρόκους, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Η ζύμη μας θα πρέπει να γίνει σφιχτή. 

Στη συνέχεια σε μια καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο. Κόβουμε το φύλλο μας σε μακριές λουρίδες που τους δίνουμε διάφορα σχήματα, όπως φιογκάκια, η τα δένουμε κόμπο. 

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι να κάψει καλά και τοποθετούμε μέσα τις δίπλες να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. 

Περιχύνουμε τις δίπλες μας με μέλι και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλλα. Οι δίπλες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

 

http://www.cookbox.gr/peristash/xristougenna-neo-etos/diples


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *