Ελαφρύ γλυκό με γιαούρτι και σοκολατένια δημητριακά, από τον Αντώνη Δρακάκη και το ditucook.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά
 
400 γραμ. γιαούρτι 2%
120 γραμ. δημητριακά ολικής άλεσης
80 γραμ. κουβερτούρα
50 γραμ. μέλι
30 γραμ. σταφίδες
30 γραμ. καρύδια
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τα δημητριακά και ανακατεύουμε καλά για να βραχούν όλα με την λιωμένη κουβερτούρα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γιαούρτι με το μέλι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Βγάζουμε τα δημητριακά από το ψυγείο που έχουν αποκτήσει πλέον σοκολατένια επικάλυψη. Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια τα υλικά μας με την εξής σειρά: δημητριακά, γιαούρτι και από πάνω καρύδια και σταφίδες.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες. Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες. Δοκιμάστε το!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *