Νηστίσιμες Καρυδομπουκίτσες από την Hlianna και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !
Φτιάχνει
50 κομμάτια
Υλικά
- 2 κούπες καρύδια αλεσμένα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
- Μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα
- ¼ κ.γλ. γαρίφαλο
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Οδηγίες
- Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 τη ζάχαρη με το νερό . Στο τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και το κατεβάζετε από τη φωτιά , αφήνοντάς το να κρυώσει .
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα καλοαλεσμένα καρύδια με τη φρυγανιά και τα μυρωδικά .
- Προσθέτουμε το μείγμα των καρυδιών στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά .
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με τη βοήθεια δύο μικρών κουταλιών και τα ρίχνουμε στη ζάχαρη άχνη . Τα πανάρουμε καλά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα .
- Διατηρούνται αρκετές μέρες εκτός ψυγείου , σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη .
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση