Καρυδόπιτα με κρέμα στιγμής βανίλια, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πλούσια με υπέροχη βελούδινη κρέμα που στην κυριολεξία έρχεται να ισορροπήσει την εκρηκτική προσωπικότητα της παραδοσιακής καρυδόπιτας!

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος:14€

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

Για τη βάση

  • 8 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

Για την κρέμα

  • 3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη βάση. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να γίνουν ένα πηχτό μείγμα, τότε προσθέτετε το κονιάκ.

2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σιμιγδάλι, τα καρύδια, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε σιγά – σιγά το μείγμα του σιμιγδαλιού στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα σιλικόνης.

3. Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 30εκ., και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το κονιάκ και βράζετε για πέντε λεπτά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

5. Αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει καλά, και την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι, σιγά – σιγά ώστε να σιροπιαστεί καλά παντού.

6. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ γάλα, την κρέμα αραβοσίτου στιγμής και τη σκόνη σαντιγί και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

7. Μόλις η καρυδόπιτα πιει όλο το σιρόπι, την αναπαδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε από πάνω την κρέμα. Πασπαλίζετε με την κανέλα και το καρύδι και διατηρείτε στο ψυγείο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την καρυδόπιτα και με κρέμα σοκολάτα και να την πασπαλίσετε με τρούφα.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/mefilo-siropi/recipe/988

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *