Καρυδάτα γεμιστά με μαρμελάδα , από την Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L!”


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

4  ολόφρεσκα ασπράδια

3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
80 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη μαρμελάδα πορτοκαλι-καροτο-μηλο

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές (σε μεσαία ταχύτητα για 5΄). Τότε προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα πάντα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη και σφιχτή μαρέγκα. Σ’ ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη σοκολάτα, το κακάο, τα καρύδια, την κανέλα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά καλά. Παίρνουμε 3 κ.σ. μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις τη διπλώνουμε στα στερεά υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά τη διπλώνουμε στο μείγμα. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με κορνέ κόβουμε το μείγμα ή μ’ ένα κουτάλι βάζουμε αραιά κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄-20΄. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κολλάμε δύο δύο βάζοντας μαρμελάδα στη μέση.

Η συνταγή είναι από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Καλή επιτυχία <3 !!

Φωτογραφία του χρήστη Μαγειρευοντας με την "L".
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *