Κουραμπιέδες ελαιολάδου με καρύδια από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο θα μου πεις; Κι όμως είναι εξαιρετικοί έχω να δηλώσω. Δοκιμάστε τους κι εσείς, φτιάχνονται πανεύκολα και πετυχαίνουν πάντα!

Για 60 κομμάτια περίπου

  • 800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 500γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 200γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα ή αμύγδαλα καβουρντισμένα αν προτιμάτε

Για την επικάλυψη

  • 50ml ανθόνερο ή λικέρ μαστίχα
  • 400γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση 

  1. Ανάβετε το φούρνο στους 165οC και βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί πολύ καλά σε κατσαρολάκι χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση. Το ρίχνετε σε ένα μπολ προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια κι ανακατεύετε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινίζοντάς τα σιγά σιγά από σουρωτήρι ενώ ανακατεύετε με σπάτουλα να ενωθεί το αλεύρι με τα υγρά υλικά. Ενδιάμεσα προσθέτετε και τους κρόκους των αβγών. Όταν ομογενοποιηθεί η ζύμη (προσοχή δεν πρέπει να παραζυμωθεί) προσθέτετε τα καρύδια και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα με το χέρι. Η ζύμη σας πρέπει να είναι απαλή και βελούδινη και να πλάθεται σχετικά εύκολα. Την αφήνετε να κρυώσει.
  3. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος δύο επίπεδα ταψιά. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης φροντίζοντας να περιλαμβάνονται μερικά κομμάτια από καρύδι σε κάθε κομμάτι και τις πλάθετε σε μπαλάκια με μέγεθος μικρού καρυδιού. Αραδιάζετε τους κουραμπιέδες στα ταψιά αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους και τους πιέζετε ελαφρά να πλατύνουν.
  4. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και όχι να ροδίσουν πολύ.
  5. Ξεφουρνίζετε τους κουραμπιέδες και αφήνετε να κρυώσουν. Μην προσπαθήσετε να τους μετακινήσετε από το ταψί αν δεν κρυώσουν εντελώς γιατί θα διαλυθούν.
  6. Βρέχετε το χέρι σας με ανθόνερο ή λικέρ μαστίχας και ραντίζετε ελαφρά τους κουραμπιέδες.
  7. Κοσκινίζετε ζάχαρη άχνη σε ένα βαθύ ταψί ώστε να σκεπαστεί. Αραδιάζετε εκεί πάνω τους κουραμπιέδες τον ένα δίπλα στον άλλο αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους και κοσκινίζετε από πάνω με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Τους μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος κάνοντας στρώσεις, πασπαλίζοντας πάλι με ζάχαρη άχνη μία μία τις στρώσεις.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 http://www.sweetly.gr/2014/11/kourabiedes-elaioladou-me-karidia/#more-3316

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *