“Μυστικά για τέλεια καρυδόπιτα, παραδοσιακή ή πειραγμένη”, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Πόσες φορές έχετε φάει ένα λαχταριστό κομμάτι καρυδόπιτα και στάζουν σαν ζουμί τα σιρόπια ή μένουν σαν λίμνη μέσα στο ταψί;Κάποιες άλλες φορές κάτι σας χαλάει στην επίγευση, γιατί αυτό που μένει στο στόμα σας είναι η γεύση του αυγού…
Εδώ θα μάθετε πως θα φτιάξετε την ωραιότερη καρυδόπιτα,όποια συνταγή κι αν χρησιμοποιήσετε!
Αφράτη, σωστά σιροπιασμένη, χωρίς την παραμικρή οσμή αυγού.
Τα 9 μυστικά για τέλεια καρυδόπιτα
1. Τα αυγά πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.
Πρέπει να κάνουμε πολύ καλό και δυνατό χτύπημα του αυγού με τη ζάχαρη, για να δώσουμε όγκο που θα διατηρηθεί και να εξαλείψουμε την έντονη μυρωδιά του αυγού.
2. Το καρύδι δε θα πρέπει να είναι πούδρα, αλλά σε κομμάτι για να δαγκώνεται.
3. Με απαλές κινήσεις αναδιπλώνουμε τα στερεά υλικά μέσα στα αυγά για να μην χάσουμε τον όγκο.
4. Την προσθήκη του λαδιού την κάνουμε στο τέλος για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.
Καρυδόπιτα με σοκολάτα
5. Το ψήσιμο πρέπει να γίνεται χωρίς να ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο, για να μη χάσουμε τον όγκο και «καθίσει» το γλυκό. Η αλλαγή της θερμοκρασίας με το άνοιγμα του φούρνου έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει ο όγκος του γλυκού.
6. Είναι έτοιμη όταν δούμε ότι έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
7. Πρέπει πάντα να είναι κρύα η καρυδόπιτα και χλιαρό το σιρόπι, το οποίο το ρίχνουμε λίγο λίγο, ώστε το γλυκό να το απορροφήσει όλο σωστά.
8. Αφού σιροπιάσουμε την καρυδόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Τότε τυλίγουμε καλά το ταψί με μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε στον πάγκο. Αυτή η… τούμπα θα βοηθήσει, ώστε να σιροπιαστεί ομοιόμορφα πάνω και κάτω.
9. Μην κόψετε το γλυκό όσο είναι ζεστό. Καλύτερα αφήστε την καρυδόπιτα, όπως και όλα τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού, να σταθούν μια νύχτα. Γίνονται δυο φορές πιο ωραία.Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μου και φτιάξτε την τέλεια καρυδόπιτα για να υποκλίνονται όλοι στο ταλέντο σας.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
https://www.argiro.gr/2018/12/mustika-gia-teleia-karudopita-paradosiaki-peiragmeni/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Καρυδόπιτα με σοκολάτα από τη Ντίνα Νικολάου και το Koolnews.gr!
Μυστικά και συνταγή για τέλεια cookies βουτύρου με σοκολάτα, από την Αργυρώ μας!
Το κόλπο για να φτιάξεις γρανίτα χωρίς γρανιτομηχανή, από το icookgreek.com!
Μυστικά για τέλεια Πασχαλινά κουλούρια,από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με...
"Μέχρι να πεις, Καρυδόπιτα ", από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogs...
Όλα τα μυστικά για σπιτικό παγωτό με ή χωρίς παγωτομηχανή, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Αφήστε μια απάντηση