Κέικ με ταχίνι, σταφίδες και πορτοκάλι-Tahini, Orange, Raisins & Cranberries Cakes Recipe by Gabriel Nikolaidis and the Cool artisan!







Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι αφιερωμένη στο ταχίνι! Ένα υλικό που με δυσκόλεψε στην αρχή αλλά τώρα το λατρεύω! Ταιριάζει τόσο με τη σοκολάτα και δίνει μια ξεχωριστή γεύση όπου και να μπει! Αυτή την εβδομάδα θα δείτε πολλές διαφορετικές χρήσεις, από κέικ μέχρι κορμό και πραλίνα! Σήμερα ξεκινάμε με ένα κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και σταφίδες!
Υλικά
- 300 γρ. ταχίνι
- 300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (4 περιπου πορτοκάλια)
- 50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 4 πορτοκάλι
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 50 γρ. κράμπερι
- 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, με το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενείς, παχύρευστος χυλός και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες, τα κράμπερι και τα καρύδια.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Εγώ χρησιμοποιήσα φόρμα σιλικόνης για μεγαλύτερη ευκολία.
- Τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά.
- Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Τip: Διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας και ταχίνι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients
- 300 g. tahini
- 300 g. fresh orange juice (about 4 oranges)
- 50 g. fresh lemon juice
- 400 g. castor sugar
- 400 g. flour
- 30 g. baking powder
- 1 pinch salt
- zest of 4 orange
- 50 g. raisins
- 50 g. cranberries
- 50 g. walnuts, chopped
Directions
- Preheat oven to 180°C.
- In a bowl mix tahini, with orange juice and icing sugar.
- Then add the flour and baking powder.
- Mix well until you have a homogeneous, thick batter and then add salt, orange zest, raisins, cranberries and nuts.
- Use wax paper to cover a diameter 24 cm baking pan. I used a silicone form to make it more easy.
- Fill it with the cake mixture.
- Bake the cake for 30 minutes.
- Then turn down the oven to 170°C and bake for another 30 minutes.
- Allow the cake to cool and remove from the pan.
Tip: Decorate with chocolate and tahini
Serve With Love
http://coolartisan.net/2015/02/16/tahini-orange-raisins-cranberries-cakes-recipe/











Αφήστε μια απάντηση