Τούρτα -παγωτό με σμέουρα από την Αλλατίνη-Χειρονομία αγάπης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα ανοιξιάτικο γλυκάκι επιτρέπεται τώρα που έφτιαξε ο καιρός!
Υλικά
Για τη μαρέγκα
4 ασπράδια αυγών
250 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι καλαμποκιού
6 Πτι-μπερ μπισκότα Αλλατίνη (θρυμματισμένα) 


Για το Παγωτό


600 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα


Εκτέλεση 


Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 150ο C.
Για την μαρέγκα
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών και προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το ξύδι, το σιρόπι καλαμποκιού και τα θρύμματα των μπισκότων και ανακατέψτε πολύ καλά.
Πάρτε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε μέσα τη μαρέγκα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Όταν η μαρέγκα να κρυώσει, βγάλτε μια μικρή ποσότητα στη μέση, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Θέλετε να κάνετε χώρο για το παγωτό.
Για το παγωτό, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα στο μίξερ και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια και τα σμέουρα. Ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το παγωτό πάνω από τη μαρέγκα και βάλτε το γλυκό σας στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον.
Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, αφαιρέστε το σιγά –σιγά από τη φόρμα σας με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Καλή σας απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/954642177881544/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *