Βάση παγωτού- Ice cream base, by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 500 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ

 

Clock

45′
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

2
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια πολύ καλή βάση για παγωτό πάνω στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά ώστε να φτιάξουμε διαφορετικές γεύσεις παγωτού.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 400 γραμμάρια από το γάλα, όλη την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι και τα βάζουμε να ζεσταθούν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα και το κορν φλάουρ.
  • Όταν έχουν βράσει τα υλικά στην κατσαρόλα για 2 – 3 λεπτά ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-κόρν φλάουερ και βράζουμε άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε ότι υλικά  θέλουμε για να πάρει το παγωτό τη γεύση που επιθυμούμε. Αν θέλουμε παγωτό βανίλια ας πούμε προσθέτουμε λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη σε σκόνη.
  • Κρυώνουμε το μείγμα γρήγορα σε ένα μπολ, στο οποίο απο κάτω έχουμε τοποθετήσει άλλο ένα μπολ με πάγο. Το βάζουμε στην κατάψυξη μόλις κρυώσει καλά.
Tip
Αν θέλουμε βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα που να κλείνει καλά στην κατάψυξη και ανά μια ώρα το ανακατεύουμε λίγο κάνοντάς του “μασάζ” μέσα στη σακούλα..
Ingredients
  • 500 g milk
  • 300 g heavy cream
  • 150 g sugar
  • 50 g honey
  • 100 g cream cheese
  • 1 tbsp corn starch (corn flour in Europe)
Clock

45 minutes
Preparation Time
Shares

2
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method
  • In a small pot add 400 g of milk, all the heavy cream, sugar and the honey and bring to a low simmer.
  • In a bowl add 100 g milk and the corn starch.
  • Let the milk mixture simmer for 2-3 minutes, add the corn starch mixture and let simmer for another 2 minutes, stirring at all time.
  • Remove from heat and continue to stir, add the cream cheese and any other ingredients to make the flavor you like (chocolate, vanilla beans, nuts, etc…).
  • Take two bowls in one add the mixture and the other fill with ice. Place the bowl with the mixture over the ice so the ice cream can cool quickly. Place in the freezer to set.
Tip
If you want add the mixture in a plastic bag and seal it well, place it in the freezer, ever hour take the bag of the freezer and squeeze it to soften it up.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *