Παγωτό καραμέλα με σοκολάτα της Εβίτας Παπαχαραλάμπους από το Cookbox!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 300 ml. γάλα
  • 500 ml. κρέμα γάλακτος 250 ml για το παγωτό, 150 ml κρέμα χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή, 100 ml για τη σοκολάτα
  • 4 αυγά τους κρόκους
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 μπαστουνάκι βανίλια
  • 100 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55% τεμαχισμένη
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 25′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

H Εβίτα Παπαχαραλάμπους μας προτείνει ενά παγωτό με γεύση καραμέλα.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, μόλις η ζάχαρη καραμελώσει και πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε προσεχτικά το μίγμα του γάλακτος λίγο-λίγο ανακατεύοντας. 

Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει τελείως η καραμέλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι ν΄αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά σε γρήγορη ταχύτητα. Προσθέτουμε στους κρόκους το μίγμα του γάλακτος και ρίχνουμε σε καθαρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το μίγμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά με ξύλινη σπάτουλα εως ότου δέσει (να καλύπτει τη σπάτουλα όταν το σηκώνουμε). 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε μεταλλικό μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα στο μίγμα, ομογενοποιούμε με μία μαρίζ και τοποθετούμε στην κατάψυξη γιά 1 ώρα.

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, μ΄ένα κουτάλι σπάμε χοντρά κομματια και μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες

Γιά τη σοκολάτα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.

Ρίχνουμε λίγη σοκολάτα σένα ποτήρι ή μπολ και σερβίρουμε το παγωτό από πάνω.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *