Παγωτό tiramisu από την Μαριλού Μαντά και το Thinkdrops!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για το σιρόπι
180ml νερό
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
360ml καφέ εσπρέσο ρόφημα
80ml λικέρ καφέ

Για το παντεσπάνι βανίλιας
65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κορν-φλάουρ
4 κρόκοι αυγών μεγάλου μεγέθους (100 γρ.)
4 ασπράδια αυγών μεγάλου μεγέθους (140 γρ.)
5ml εσάνς βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι

Για το μοντάρισμα
30 γρ. καφέ εσπρέσο σκόνη
950 γρ. παγωτό μόκα
950 γρ. παγωτό στρατσιατέλα

Για τη διακόσμηση
50 γρ. σοκολάτα 55% τριμμένη

Διαδικασία

Φτιάξτε το παντεσπάνι. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάλτε σε ένα τετράγωνο ταψί 22 εκ., αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι και το κορν-φλάουερ και αφήστε το στην άκρη. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους , την εσάνς βανίλιας, το ¼ από την  ζάχαρη και χτυπήστε τα με το εξάρτημα  σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα άσπρο μείγμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα μπολ βάλτε τα ασπράδια και το αλάτι . Χτυπήστε τα με ένα μίξερ χειρός ρίχνοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα  περίπου για 3’. Στη συνέχεια ρίξτε την μαρέγκα μέσα στον κάδο του μίξερ με το μείγμα των κρόκων και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης . Κατόπιν προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει , ισιώστε την επιφάνεια του με την σπάτουλα και ψήστε για 25΄. Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα και μετά τυλίξτε το με μια διάφανη μεμβράνη.

Φτιάξτε το σιρόπι.  Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη. Τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά και αφήστε τα να βράσουν ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.  Κατόπιν βγάλτε την από την φωτιά και ρίξτε τον καφέ εσπρέσο και το λικέρ. Αφήστε το να κρυώσει.

Μοντάρετε το τιραμισού.  Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μίας παραλληλόγραμμης φόρμας για κέικ, φροντίζοντας να περισσεύει από τα τοιχώματα. Με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι κόψτε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια και κόψτε τα δύο κομμάτια παντεσπάνι με οδηγό τη φόρμα του κέικ. Βάλτε στον κάδο του μίξερ  το παγωτό στρατσιατέλα και χτυπήστε το με το εξάρτημα φτερό σε μέτρια ταχύτητα, να αφρατέψει.  Ρίξτε  το παγωτό στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια του με σπάτουλα σιλικόνης, πασπαλίζοντάς το με τη σκόνη εσπρέσο. Βάλτε στην κατάψυξη για 30΄. Βγάλτε από την κατάψυξη και στρώστε πάνω από το παγωτό το ένα παντεσπάνι. Με ένα πινέλο αλείψτε σιρόπι εσπρέσο στο παντεσπάνι. Αφρατέψτε το παγωτό μόκα όπως το παγωτό στρατσιατέλα και τοποθετήστε το πάνω από το παντεσπάνι. Ισιώστε την επιφάνειά του με σπάτουλα και καλύψτε το με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Σιροπιάστε το παντεσπάνι και κλείστε το γλυκό με τη διάφανη μεμβράνη. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 2 ώρες, να παγώσει. Γαρνίρετε με τη σοκολάτα.

http://www.thinkdrops.gr/2014/08/17/pagoto-tiramisu/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *