Semifreddo Τιραμισού με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από το syntages.papadopoulou.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1,4lt γάλα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 50ml κονιάκ
  • Κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Μοιράζουμε το γάλα σε δύο ίσες ποσότητες (700ml) και δημιουργούμε τις δύο διαφορετικές κρέμες βάσει των παρακάτω οδηγιών.

  2. Ζεσταίνουμε το γάλα αφού πρώτα έχουμε κρατήσει μία μικρή ποσότητα κρύου γάλακτος για να αραιώσουμε το άνθος αραβοσίτου.

  3. Eνσωματώνουμε το κρύο στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργήσουμε μία πηχτή κρέμα.

  4. Τέλος σε χωριστά μπολ τοποθετούμε την κρέμα σοκολάτας και την κρέμα βανίλιας στο ψυγείο μέχρι να πήξουν ελαφρά.

  5. Στρώνουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε ταψί 25×35 και τα ραντίζουμε με ελάχιστη ποσότητα από το κονιάκ. Στρώνουμε την κρέμα βανίλιας.

  6. Στη συνέχεια τοποθετούμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα και πάλι ραντίσουμε με κονιάκ. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας.

  7. Επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά και τελειώνουμε με την κρέμα βανίλιας. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  8. Γαρνίρουμε με αρκετό κακάο και σερβίρουμε.

 

 

http://syntages.papadopoulou.gr/recipe/semifreddo-%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *