Σοκολατένια παγωτάκια με φυστικοβούτυρο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!
Για τα παγωτάκια θα χρειαστείτε 6 υλικά. Ξινόγαλα, ξινή κρέμα, φυστικοβούτυρο, κακάο, μέλι και βανιλίνη. 5 αν παραλείψετε τη βανιλίνη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλα με φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος. Την ξινή κρέμα με γιαούρτι για μια ακόμα πιο υγιεινή εκδοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο κακάο ή/και μέλι. Ή το αντίστροφο.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν αυτά τα παγωτάκια είναι η φοβερή ευελιξία τους. Αυξομειώστε ποσότητες, αντικαταστήστε υλικά, προσαρμόστε τα στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Όπως και να τα «πειράξετε» θα παραμείνουν λαχταριστά.
Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν, είναι ότι ετοιμάζονται στο μπλέντερ. Απλά, λιτά και απέριττα. Και παρά το γεγονός ότι δε χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή, η υφή τους είναι πλούσια και κρεμώδης.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Προετοιμασία
- 340 γραμμ. ξινόγαλα
- 200 γραμμ. ξινή κρέμα
- 60 γραμμ. κακάο
- 50 γραμμ. μέλι
- 120 γραμμ. φυστικοβούτυρο
- 2 βανιλίνες
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα.
- Το αδειάζουμε στις φόρμες.
- Τοποθετούμε τα παγωτάκια για 3-4 ώρες στην κατάψυξη να παγώσουν.
Αφήστε μια απάντηση