Σπιτικό παγωτό σοκολάτα – Homemade Chocolate Ice Cream by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan !
Υλικά
- 200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα στιγμιαίο καφέ
- 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
- 50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι, τον καφέ και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
- Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
- Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
- Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.
- Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
- Απαλά, με μία σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
- Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.
Tip: Εγώ επιλέγω να χρησιμοποιήσω κουβερτούρα πραλίνα που δίνει μια μοναδική γεύση στο παγωτό!
Ingredients
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 200 grams. dark chocolate, chopped
- 1 condensed milk (400 grams)
- 1 pinch salt
- 1 pinch coffee
- 1 vanilla
- 350 ml cream 35% fat, cold
- 50 grams. chocolate crumb
Directions
- Let the chopped chocolate, condensed milk, salt and vanilla melt in a double boiler.
- Let it melt over medium heat stirring occasionally.
- Allow the mixture to cool.
- Beat the cold cream until soft peaks are formed.
- Put 2-3 tbsp from the whipped cream to the cold chocolate mixture and stir gently to thin.
- Finally, add the rest of the whipped cream.
- Gently mix the mixture using a spatula until it is homogenous.
- Add the chocolate crumb and mix gently.
- Put the mixture in a bowl and let it chill in the freezer for about 5-6 hours.
Serve With Love
http://coolartisan.net/2014/06/13/homemade-chocolate-ice-cream/
Αφήστε μια απάντηση